maanantai 15. helmikuuta 2016

ResQ Club sovellus

Luin hetki sitten Hesarista uuden tyyppisestä ruoka-applikaatiosta nimeltä ResQ Club. Ideana on se että ravintoloiden ei tarvitse heittää lounaalta tai muuten buffetista ylijäänyttä ruokaa roskiin, vaan tarjoilun päättyessä ylijäänyt ruoka pakataan annoksiin, ja laitetaan applikaatioon, jolloin sovellusta käyttävät ihmiset voivat "pelastaa" aterian, ostamalla sen ja noutamalla ennen ilmoitettua ajankohtaa. 
Artikkelin luettuani googlasin heti kyseisen apin, koska mikä voisi olla parempaa kuin saada ravintolaruokaa edullisesti (annoksien hinta pyörii 3-6 euron tienoilla) tekemällä samalla hyvää, vähentämällä ruokajätteitä? Pettymyksekseni minulle tuli kuitenkin ilmoitus että sillä hetkellä oli jonotuslista koska kysynnän määrä oli ylittänyt tarjonnan. 
Torstaina minulle kuitenkin napsahti sähköposti; sovellus oli saatavilla

Innokkaana odottelin kun ensimmäiset ilmoitukset rupesivat tupsahtelemaan lounas-ajan jälkeen; nuudeleita, sushilajitelmaa, kalakeittoa.. . Perjantaina olin jo kerännyt rohkeutta ja päätin että tilaan jotain hyvää syötävää kun sopiva tulee vastaan. Ei mennyt aikaakaan kun tuli ilmoitus että Habibista saisi naudan paahtopaisita rosmariinikastikkeessa kuuden euron hintaan. Se kuulosti hyvältä joten ostin kaksi annosta. 

Yhden hengen illallinen?
Hetken kuluttua puhelin kilahti uudestaan ja ah, uusia herkullisen kuuloisia annoksia! Luckiefun's restaurantissa oli tarjolla pieniä annoksia buffetista ja kalaa inkiväärissä naurettavaan muutaman euron hintaan. Osasyynä että nälkä kurni jo siinä vaiheessa vatsassa, osasyynä sen takia että innostun helposti, tilasin yhdet niitäkin. Nouto molemmissa oli ennen klo 21, joten koluttelin rauhassa salilla ja viihdyin vielä infrapunasaunassakin ennenkuin tajusin että kello läheni jo kahdeksaa. En ollut tilatessani tajunnut että koska toinen ravintoloista on Kampin keskuksessa, pitää autopaikan löytämiseen varata hyvin aikaa. Muutaman minuutin ennen yhdeksää ehdin paikalle ja hain siististi pakatut annokset mukaan ja hiki hatussa seuraavaan paikkaan hakemaan annoksia. Sain annokset lunastettua (maksu suoritetaan applikaatiossa maksukortilla) ja ajelin kotiin tyytyväisenä. Kun avasin pakkaukset tajusin että olin tilannut neljän hengen ateriat itselleni. Halvasta hinnasta ja nälästä hullaantuneena en ollut tilausvaiheessa tullut ajatelleeksi että annokset olivat kokonaisia, eli niihin sisältyivät lisukkeet (tässä tapauksessa riisiä ja salaattia)

Olin todella positiivisesti yllättynyt sovelluksen toimivuudesta ja varmasti tulee myös jatkossa hyödyntämään sitä. Kymppi plus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti